Innehåll


RSS 2.0

Staketbygge projekt 2

Framsidan är nu säkrad för smitande hundar, dags att ta tag i baksidan på trädgården. Har ett staket (modell stängsel) med en grind som delar av trädgårdens baksida, den grinden har sett sina bästa dagar och den är för låg så de stora hundarna hoppar över.


  


Kollade i förrådet vad jag hade för virke att tillgå, tänkte göra den helt i impregnerat virke men hade inte tillräckligt, i och för sig så blev den tung nog ändå så det kanske var bra.


        

Mätte upp ribbor/brädor, gjorde en liten passbit och skruvade sedan fast de stående ribborna på de liggande grönvirkesbrädorna. Hade gångjärn hemma men fick göra liten "special" för att få dit dem på grinden och de runda stolparna, blev väl sådär men det får duga.


  

Sågade också till en liten stödbräda som jag skruvade fast längst ned mot marken för att det inte skulle bli för stor belastning på gångjärnen. Den observante ser att jag inte har fixat låsanordning, har tillfälligt dragit en spännrem runt grind och stolpe. Det återstår alltså en låshake samt målning.

Hundarna har varit lösa och inga rymningstillbud än så länge :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback