Innehåll


RSS 2.0

... och då stängde man dörren till Oscarsgalan!

Har suttit och försökt komma in på sidan där man skulle kunna få välja och vraka bland kamerorna på röda mattan och efter tjugo minuter kommer följande upp:

UNFORTUNATELY, THIS FEATURE IS NOT AVAILABLE OUTSIDE THE UNITED STATES.

WE APOLOGIZE FOR ANY INCONVIENIENCE.

Det här är första året med dessa kameror som skulle gå rakt ut på nätet och jag gissar på att man "ströp" åtkomsten för att det helt enkelt blev för stor anstormning. Får nöja mig med vad televisionen erbjuder, trist!


The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences


Oscarsgalan med allt vad det innebär, vackra kläder, kändisar, röda mattan och alla tacktal. Brukar försöka följa åtminstone början live få se hur länge jag tittar i natt. Ska ta ett glas rött och låtsas att jag är där - mina nätter är ju inte några höjdare så varför inte göra ett försök att få lite "glamourkänsla". Lite rött och choklad och alla häxor kan fara all världens väg - i natt är det glamour som gäller.

Fast glamour och glamour, jag vet inte hur glamouröst det är sittandes i sängen med håret i knut och morgonrock och med tanke på mitt förra inlägg så vet nog alla hur glamourös jag känner mig men trots det så tänkte jag mig en sväng backstage - nej, jag skojar inte - alla är inbjudna, det är bara att klicka på bilden nedan och "sign in" så har man tillgång till diverse kameror, röda mattan, Oscars Designers Challenge - och mycket mer.

Önskar att jag sett fler av filmerna innan galan - men det är som vanligt, får se dem efteråt, trots att jag varje år tänker att "nästa år, då ska jag minsann ha sett alla filmerna".

Jag är barnsligt förtjust i galor och det här är ju galornas gala! Så se nu till att lämna mig och häng med - click away!!

... och förresten det är "nian" på TV som sänder!



CAU Chronical Autoimmun Urtikaria samt DPU

Ja, så är namnet på två av sjukdomarna i min diagnos och för mig är det de som är absolut jobbigast att leva med. Nervvärk och värk från ett antal diskbråck och domningar i armar och ben är självklart också jobbigt att leva med men jag upplever det lättare att hantera värk än de symtom som urtikarian ger.

Har förstått att det är en del frågor och funderingar runt den här sjukdomen och det är positivt, all information man kan få ut om ett sjukdomstillstånd som är ganska ovanligt är bra, det ökar intresset även på medicinsk nivå samt det ökar förståelsen och insikten för omgivningen om hur det är att leva med sjukdomen.

Översatt står urtikaria för nässelfeber det vet nog de allra flesta vad det är.

DPU står för Delayed Pressure Urticaria - Tryckurtikaria och aktiveras av tryck mot huden. Tryck som kan uppstå från kläder, skor, skärp o s v.


En kronisk urtikaria klassas som autoimmun om man påvisar något av följande:


Association med autoimmun tyreoideasjukdom, såväl ökad som minskad tyreoideasjukdom (sköldkörtel)


Komplementbindande igG-antikroppar mot igG-receptorn på mastcellen


I mitt fall är båda dessa kriterier uppfyllda.

Lägger här in en sammanfattning från British Journal of Dermatology "The impact of chronic urticaria on the quality of life"

"Summary

The impact of chronic urticaria (CU) on the quality of life is undocumented. We assessed quality of life in patients with CU, including patients with associated delayed pressure urticaria (DPU). One hundred and forty–two out–patients completed self–administered questionnaires: a disease–specific, purpose designed questionnaire, and the Nottingham health profile (NHP). Many patients reported problems attributable to their skin condition in facets of everyday life including home management, personal care, recreation and social interaction, mobility, emotional factors, sleep, rest and work. The NHP part I scores showed restriction in the areas of mobility, sleep, energy, and demonstrated pain, social isolation and altered emotional reactions. Part II of the NHP showed that patients experienced difficulties in relation to work, looking after the home, social life, home relationships, sex life, hobbies and holidays. The patients with DPU had significantly more problems with mobility, gardening and choice of clothing than the uncomplicated CU patients. They also suffered more pain, had more problems with work and were more restricted in their hobbies."


Det finns en internationell "sammanslutning" Internationel Chronical Urticaria Society - här är hemsidan ICUS

Finns även en Facebook-grupp där man kan läsa mer och få inblick i hur andra upplever livet med sin urticaria. Bra grupp som jag precis gått med i där man också kan dela med sig och läsa om andras framsteg eller bakslag när det gäller medicineringar och utredningar - Chronic Urticaria Facebookgroup.

Visar här några bilder på förloppet senaste dygnet, tyvärr inte de bästa bilder - det är svårt ta bilderna själv och jag vill av skäl ni säkert förstår inte lägga ut helkroppsbilder och det känns tillräckligt utlälmnande så här. Bilderna är tagna med gamla kameran, hittar inte min nya, någon måste ha lånat den.

Urtikarian började i natt vid cirka 00:30.











Huden mörknar, rodnar och de karakteristiska "kvaddlarna" tar form allt eftersom timmarna går.
Orkade inte gå upp och ta kort när det "blommat ut" som mest men jag tror ni förstår.









Efter natten som varit, vid cirka 10:30 ser det ut som de två ovanstående bilderna. Urtikarian mattas nu under dagen för att åter flamma upp under kväll / natt. Det går lite upp och ner ibland försvinner inte befintliga urtikarior innan nya uppstår. Natten som varit är inte helt lägsta nivå - då är urtikariorna mer spridda och inte i så stora kvaddlar. Högsta nivå är cirka 90 % av kroppen täckt samt även angioödem (svullnader ögon/läppar/tunga) i ansiktet. Men denna natt och dag är så som det varit nu under en ganska lång period med inslag av angioödem någon gång per vecka.


Urtikaria ger en trötthet som är svår att beskriva den är inte lik den trötthet man har när man "bara" sovit för lite, den är på ett annat plan - både mentalt och fysiskt, varken kroppen eller huvudet är riktigt "med". Som sagt riktigt svårt att förklara, vet inte vad jag ska jämföra med.

Hoppas bilderna inte uppfattas som alltför osmakliga!



Nu ska jag försöka pallra mig ut till förrådet och fixa en ny vedkorg, den gamla har trillat isär och om det är svårt att få hjälp med att ta in ved med befintlig vedkorg så lovar jag att det är näst intill omöjligt utan. :)


P.S Blev ingen ny vedkorg, sågen var utlånad och att såga för hand är inget som mina diskar i ryggen uppskattar, så det fick bli att tillfälligt lappa ihop den gamla vedkorgen.


"All the Rivers Run"

Någon mer än jag som minns denna underbara miniserie som gick på 80-talet "All the Rivers Run", eller som den heter på svenska "Floden blev mitt liv". Jag missade inte ett avsnitt tyckte när den gick att det var det absolut bästa jag någonsin sett (!), jag köpte även LP:n med musiken till serien. Har försökt få tag i den på CD och hittade en amerikansk site som säljer den för $9.99 så den är beställd :) Ser fram emot att få lyssna till musiken igen och se om jag uppskattar den lika mycket som för snart 20 år sedan.

Det här lilla inlägget har tagit sin tid att klicka fram - mellanslagstangenten på min dator har gett upp så jag får trycka på lilla "gummipluppen" som sitter under där knappen suttit, tro mig det här ÄR frustrerande!!

Nu ger jag också upp... suck!



Knackar kod med tjurig dator

Smågrejar med bloggen och stör mig på att i princip allt måste fixas genom att skriva kod. Trodde det var 2011 och då skulle det mesta ordnas med grafiskt gränssnitt. Till och med gränssnittet man skriver sina inlägg i är fjuttigt, tycker i alla fall jag, det borde finnas mycket mer för att på ett lätt sätt få till en layout man är nöjd med utan att behöva gå in och editera i koden. Enkla saker som textfärg och storlek finns inte med, just de ändringarna är inte svåra att lägga in i koden men det är omständigt och tar så mycket extra tid.

Är också rädd att min laptop snart har tröttnat på mig, den segar och tangentbordet håller på ramla isär - den är lite tjurig helt enkelt.

Har testat lägga in lite information i högermenyn om vad jag läst för böcker, lyssnar på för musik och tittat på för filmer. Jag har ännu inte bestämt om jag ska göra om det till listor eller om jag ska låta det ligga som det är nu och hela tiden ha "senaste". Jag har sett i koden här på blogg.se att det finns färdiga script för listor både när det gäller böcker, musik och film men det är endast scriptet för böcker som fungerar. Det finns bloggsidor och forum som inriktar sig på bloggdesign, jag har ställt frågan där angående listorna men ännu inte fått svar.

Jag kan bli sådan att jag retar mig på småsaker som till exempel när man för musen över den lilla musikspelaren jag lagt in i högermenyn så kommer det upp "buy mp3", jag vill inte ha texten där men jag får inte bort den och då blir jag irriterad över att jag inte kan tillräckligt mycket.

Det är inte bara datorn som är tjurig alltså!





Fortfarande stökigt på bloggen

Håller fortfarande på och gör en del förändringar på bloggen så ser det konstigt ut är det inte fel på era datorer. Mycket trixande med koder så jag tar lite i taget, kodskrivning, felsökning varvat med kafferast.. ja ungefär så :)

 


Natt blir dag

* * *

En natt med den brännande smärtan
och försök att locka tanken
från myrornas krig.
Ingen idé ta till frustration
ingen hjälp förbanna situationen.
Försiktiga tankar
om avslappning och trygghet
leder bort känslan av
myrornas kamp mot häxans eld.

Bultande läppar och svullna ögon
påminner om nattens slag,
där slagfältet var den sköra huden.
En kall morgon där solen bryter
igenom mot den vita snön.
Morgonsolen viskar
du klarade även denna natt
utnyttja dagen, njut av livet.

Jag lyssnar till solens värmande
lockande viskning,
och den tunga ömma kroppen vill
ta in vad även denna dag har att ge.
På fönsterbrädan en orkidé med
sprängfylld knopp på fullväxt stängel,
tillfredsställelse och förväntan
driver bort nattens strid.
Solen, den klara luften,
en oansenlig stängel 
förgyller denna dag
 och det är många timmar
kvar innan det åter är natt.

* * *

- anneli -



In these arms




Ofullkomlig


Önskar jag kunde göra allt på rätt sätt
men då vore jag troligen inte människa.

- anneli -


Sell Art Online


Prinsessan fick sin prins...

Skulle jag vara prinsessa för en dag, så fick det nog bli den här dagen! Det här är så värt att se och höra igen och igen och igen och...  

 

 


♥ Rosenknopp ♥

 

♥ Till Erika ♥

En rosenknopp så röd,
så stolt, så skör,
i färd med att blomma ut.
En rosenknopp så söt
så stark, så ung,
på väg ut i livet.

Locka med din glans
visa styrkan i din tagg,
låt bara den som vårdar ömt
dig plocka.

- anneli -



Spadag

Lovade söta Erika som är här på besök att hon skulle få åka till min duktiga systerdotter Andrea och få manikyr, under tiden som behandlingen pågick badade jag och min syster i deras bubbelbad - utomhus! Cirka 7-8 grader minus ute och ungefär 38 grader i vattnet, det var en underbar känsla att krypa ner i bubbelpolen!

När vi var hemma igen fick Erika fortsätta sin "spadag" med ansiktsmask, lite massage och till sist en ansiktsolja, nu hoppas jag att hon ska känna sig pigg och fräsch när hon på torsdag åker tillbaka hem till norrland.

I morgon filmar hon sitt bodypump-pass på gymet och därefter är hon klar för sin licens som instruktör - duktig tjej!




Så här vackra blev Erikas händer!







Lillasyster i badet, lite gott att dricka + tilltugg hade vi också :)










I andra hörnet sitter jag och njuter i ångan från det varma vattnet samtidigt som Erika får nagelvård i rummet där lampan lyser. Tror vi är ganska nöjda med dagen båda två :)


Man tror man vet

* * *


Man tror man vet hur man ska reagera
men det enda man helt säkert vet
är att man inte kan veta.


* * *





Arbete pågår

Bloggdesignarbete på gång. Hjälpte "extratjejen" vi har hos oss att fixa lite med sin blogg och blev sugen på att göra om lite "hemma hos mig" också - återstår att se hur slutresultatet blir.  Ändrar rubriken det är väl lika bra inse att "mitt i livet" är passerat och hoppas man har det bästa kvar :)


Första dagen som vuxen!

"Sladdisen" har idag blivit 18 år och är på väg in i vuxenvärlden, tiden går så fort! Det gäller att ta tag i varje dag och njuta av det man har med sina barn dagarna kommer inte igen - det blir så uppenbart när man ser bilder från barnen var små - eller har förmånen att ha barnbarn.

Nåväl - allt har sin tid! Idag har det alltså vankats smörgåstårta och här kommer bildkavalkad för den som är nyfiken.



Så här såg skapelserna ut när de var klara.





Till "barnens" ;) glädje lite kladdkaka med hallon, eller persika för den som önskade. Inget glammigt precis men det stog högt på önskelistan i stället för tårta. Öl, cider, konjak, läsk, godis och chips serverades också.





Systerdotter Andrea som snart är färdig hårfrisörska ger moster (min lillasyster) Annicka lite frisyrtips. Förutom hårfrisörska är hon också nagel och hudterapeut - duktig tjej!


 

Gamlamormor med prinsessan sötnos :)




18-åringen Andreas ifråga och "morbror" Torbjörn sitter i egna tankar. Andreas som bestämt hävdar att lockigt hår är UTE ser till att locktången går varm - han är egentligen så lockig i håret att det är kort när han inte plattar.





Gamlamorfar Mats är glad som han alltid är när han är med sina barn och barnbarn :)






Lillasyster Agneta lyssnar spänt på maken Torbjörns gestikulerande utläggningar. Pappa Mats är troligen också väl involverad i diskussionen som förmodligen handlar om någon typ av byggnadskonstruktion (brukar göra det).





Mamma (mormor - gamlamormor) Maritha hamnade ensam i soffan med lite kladdkaka - och några godisskålar.





Här ytterligare ett gäng som tagit plats både i soffa och på golv - svärson, bror, syster, dotter, svägerska, barnbarn...




Där skymtar också söta "extratjejen" vi har här hemma nu, sitter tillsammans med Angelica och Jennifter och äter kladdkaka. Ser skönt och avslappnat ut!

Vissa lyckades hålla sig undan från kameran men jag fick med några i alla fall.

Mamman till 18-åringen är nu väääldigt trött och i morgon blir det hon som ligger på soffan :))

Är väldigt glad över mina snälla föräldrar, syskon och fina barn!


Smörgåstårta till en 18-åring!

I helgen blir yngste sonen arton år och på begäran har jag fått göra smörgåstårta inför litet släktkalas i morgon. Har gjort två olika varianter en med fyllning krabba/majonäs/grädde + ägg/kaviar/grädde vilken ska garneras med räkor och den andra med tonfisk/majonäs/grädde + leverpastej/bostongurka/majonäs denna ska garneras med skinka.

Även gjort en liten variant av vardera tårta på glutenfritt bröd till mig själv och min mamma.




Tårtorna fyllda





Här täckta med gräddmajonäs (skinkvariant) respektive kaviargrädde (räkvariant).

Nu får de stå och "gotta till sig" till i morgon då jag ska garnera dem - fortsättning följer.


Orkidéknopp!

Upptäckte när jag vattnade orkidéerna att jag fått en stängel i en av mina Burrageara Nelly Isler. Har tidigare i bloggen visat bilder på dem så här kommer nu bild även på planta med växande stängel. Alltid lika roligt när stänglarna kommer och man ser fram emot de vackra blommorna.




Rosmarintvål

"Kokade" ihop en Rosmarintvål häromdagen. Har haft slut på den ett tag och det är en av mina favorittvålar, den blir hård och fast med lite skrubbeffekt av havssalt och rosmarin. De eteriska oljor jag har i tvålen förutom rosmarinolja är eucalyptus, lavendel, vetiver, rosenträ och bergamot - den doftar underbart.

Färgen blev grön med lite röd effekt samt toppad med havssalt som dekoration. Tvålen står nu och mognar, är klar för användning om cirka tre veckor.


Nattsömn

Är så vansinnigt trött, klåda och värk håller mig vaken på nätterna, i vanliga fall brukar jag ändå kunna slappna av och "halvslumra" det går inte nu, kan helt enkelt inte slappna av. När jag ligger i samma ställning en stund börjar värken och jag måste byta läge och vända mig i sängen vilket betyder att jag måste halvsätta mig upp och vända runt. För nackens skull är det bästa att ligga på rygg men på grund av ländrygg, bäcken och ben fungerar det inte och därför ligger jag alltid på sidan. Klådan är också enerverande men det jobbigaste nu är att jag inte kan "tänka bort det". I perioder kan jag koppla bort klådan och värken och på något sätt gå in i mig själv och om inte få fullgod sömn så i alla fall hyfsat djup avslappning.

Somnade i morse vid åttatiden när killarna åkt till skolan/jobbet och sov ordentligt i cirka två timmar, det kändes riktigt skönt.

Jag har skaffat mig allt man kan tänka sig i madrass och sängväg för att så mycket som möjligt ge förutsättning för god nattsömn. Har värsta tempursängen som till på köpet är höj/sänkbar och därtill ullbäddar i diverse varianter som nästan enligt reklamen ska få den lame att resa sig och gå. När det gäller kuddar har jag nog gått igenom alla på marknaden förekommande varianter, jag kan med gott samvete säga att jag verkligen gjort allt jag kan när det gäller sovkomfort.

Den höj och sänkbara tempursängen är verkligen skön och jag utnyttjar funktionen att ändra dess läge det är inte många nätter som jag inte höjer/sänker över eller nederdelen. När det gäller kuddval har det varit svårt att hitta någon som jag tyckt vara bra ända tills jag för första och hittills enda gången köpt något via TV-shop. Gick för ett par år sedan en reklam om kuddar som precis som allt annat som säljs via TV reklamen skulle vara helt revolutionerande och jag tänkte som så att har jag nu testat allt annat så varför inte testa dessa också.

Detta är det absolut bästa köp i kuddväg jag gjort, kändes lite "hård" första nätterna men när jag sedan lärt mig att "bulla" upp den på rätt sätt och få rätt stöd för nacken så är den för mig helt "outstanding". Kuddarna heter "Airmax" sökte på nätet men de är tydligen slut på den svenska sidan, här är en sida med länkar där man kan beställa dem från bland annat Nederländerna och England - http://www.twenga.co.uk/dir-Homewares,Bedroom-linen,Pillow-35260.

Men självklart finns det varken mirakelbäddar eller sängar som tar bort värk men det ger en behaglig känsla när man kryper ner i sin säng och vet med sig att man har det "liggvänligaste" man kan ha, brukar intala mig själv att det är skönt att kura ihop sig i sängen - trots klåda och värk - ibland fungerar det ;).




Har en extra inneboende nu, en ung, söt och trevlig tjej från Sollefteå (bekant till svärsonen) hon praktiserar på ett gym här några veckor. Hon går sista året på gymnasiet och ska söka högskola någonstans i Sverige och såg det här som en liten chans att dels få träffa Lars, Angelica och Lovis och samtidigt byta miljö några veckor inför eventuell flytt till hösten.

Jättefin, energisk och målinriktad tjej och man riktigt känner i luften längtan och glädjen av att vara så vuxen att hon kan ta sina egna beslut om vad hon vill göra i framtiden - en hel värld - ett helt liv ligger framför henne, underbart! Hoppas hon ska få några bra veckor här hos oss!

Dags att gå ut och klyva lite tännved så jag har till brasan i kväll, en maskin tvätt väntar, dammsugaren blänger på mig... och jag blänger tillbaka... går inte i så många knop just nu.




..take me for what I am...

I have nothing

Söta fina Nanne Grönvall sjöng den som pausunderhållning i Melodifestivalen, tårarna rann på mina kinder när hon sjunger mina ord. Här originalet med the one and only Whitney Houston, från albumet The Bodyguard, för att inte tala om filmen, vet inte hur många gånger jag sett den.. men kan se den igen. Lyssna, njut - gråt om ni vill!



Share my life, take me for what I am
'Cause I'll never change all my colors for you
Take my love, I'll never ask for too much
Just all that you are and everything that you do

I don't really need to look very much further
I don't want to have to go where you don't follow
I won't hold it back again, this passion inside
I can't run from myself, there's nowhere to hide

Don't make me close one more door
I don't wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me
I have nothing, nothing, nothing
If I don't have you, you, you, you, you

You see through, right to the heart of me
You break down my walls with the strength of your love
I never knew love like I've known it with you
Will a memory survive, one I can hold on to

I don't really need to look very much further
I don't want to have to go where you don't follow
I won't hold it back again, this passion inside
I can't run from myself, there's nowhere to hide
Your love I'll remember forever

Oh, don't make me close one more door
I don't wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me
I have nothing, nothing, nothing

Don't make me close one more door
I don't wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me, no
Don't walk away from me

Don't you dare walk away from me
I have nothing, nothing, nothing
If I don't have you, you
If I don't have you, oh you

 


Kiss, bajs och lera...

Intensiv dag, minst sagt. Är barn och hundvakt, började dagen med att leta i huset efter Grim - en stor svart sak med tassar lika stora som mina händer och borde med andra ord vara svår att tappa bort. Han var inte i tvättstugan och varken i Alexanders eller Andreas rum, gick ut och kollade i förrådet - tänkte att Angelica kanske släppt ut honom dit innan hon åkte på morgonen, men icke han var inte där heller - ropade ut i trädgården ifall han blivit lämnad ute. Han är ej heller rymningsbenägen utan ligger helst och trycker utanför dörren så att han snabbt kan smita in om någon skulle öppna så att han skulle ha smitigt lät osannolikt. Tyckte det var märkligt om Angelica skulle tagit med honom på tåget. Kändes så där halvbra när jag slog numret till Angelica för att fråga var Grim var men varken hennes eller Lars telefon var påslagen. Blev lite smått irriterad och tänkte att hon kunde ju åtminstone talat om att hon tog med honom.

Gör iordning gröt till Lovis som hon åt med friskt mod därefter gick vi in i Lovis rum (som jag kallar gästrummet) för att hämta lite leksaker - och vad möter oss där om inte Mr Grim liggandes som en stor svart sten på golvet. Uppenbarligen var han fullt medveten om att han inte borde vara där annars hade han nog gett sig till känna när jag sprang runt och ropade efter honom - men det kändes väldigt bra att ha hittat honom. Han fick gå ner och ut med de andra två i trädgården - det ligger ju till så här att huset har en hund Kelly och Dotter / Svärson har var sin Grim och Vilda vilket tillsammans blir en hel flock... känns det som i alla fall.

Efter en stund ska jag ta in hundarna och Kelly som kopplas i ett lång rep eftersom hon ÄR rymningsbenägen har som vanligt gått runt en buske och jag får gå ut och hjälpa henne in. Hade inte en tanke på att det töat och att hela trädgården är en blandning av jord, lera, is och vatten vilket förvandlar hallgolvet till ett intryck av stampat jordgolv.

Som om det inte var nog har tydligen Herr Grim rullat sig i något mer än lera.. och ja - det luktar bajs! Alla hundar UT och hallgolvet skurades tre gånger därefter obligatorisk avtorkning av tassar innan någon beträder entrén.




De skyldiga!! Sköter dom sig i morgon är dom förlåtna :)


När Lovis lagt sig för dagen tänkte jag att har jag nu hållt på med lera halva dagen kan jag lika gärna forsätta en stund till och gav mig själv en renande lermask. Har "förfinat" mitt recept något med lite mer aloevera samt mera alger och lagt den i en urtvättad krämburk från Rosenserien, förvarar den i frysen - fungerar perfekt då den ej fryser till is men jag antar ändå att hållbarheten förlängs då jag ej har i konsververingsmedel. Tyckte det var bäst att ha min "lera" i någon typ av kosmetikaförpackning då Alexander när han öppnade kylskåpet häromdagen skrek rakt ut och förfärade sig över vad jag hade i kylskåpet - han var fullt övertygad om att det var ett avföringsprov - på tal om bajs ... alltså. Ska inhandla nya kosmetikaburkar och märka med etiketter i fortsättningen.




Lermask i lämplig förpackning


För övrigt så liknar min också egenhändigt tillblandade ansiktsolja urin, den är svagt gulfärgad men den är upphälld i små kosmetika pumpflaskor så där kan ingen ta miste i alla fall. Fast å andra sidan .. om någon nu är intresserad av ytterligare skönhetstips så läste jag följande på Shenets sida:

"Egen urin, helt färsk
Smörj in huden med egen färsk urin. Låt sitta över natten och tvätta sedan av. Urgammalt medel som fortfarande rapporteras verksamt på t. ex. handeksem, svår akne, sår, klåda i öronen och rinnande ögon. I Norden vanligt bland samer. Använd inte vid blåskatarr eller urinvägsinfektion; annars är färsk urin bakteriefri och innehåller bl. a.
ammoniak och karbamid
.
(Källa: Wicklund 1998)"




Min ansiktsolja - garanterat helt urinfri ;)


shenet.se kan man läsa allt om parfym, kosmetika och utvärtes medel från antikens dagar till idag. Men jag lovar ni behöver inte vara rädda jag ska inte testa ovanstående kur!




Ansiktmask lagd




Masken har torkat.. snyggt.. hehe




och till sist rentvättad och insmörjd
med ansiktsolja a lá Anneli

Modigt av mig att lägga ut bilder.. älskar inte precis att se mig själv på bild! Nu ska jag krypa ner bredvid liten söt Lovis och förhoppningsvis få någon timmas sömn... min "vän" Urtikariahäxan gör mig som vanligt sällskap - en riktigt efterhängsen typ det där!

Få se vad vi ska roa oss med i morgon jag, SötLovis och the flock.. på tal om the Flock har ni inte sett den filmen så titta på den - i mina ögon mycket bra och oväntat karaktärskådespeleri av Richard Gere - läs om den här http://www.imdb.com/title/tt0473356/

Goodnight!