Innehåll


RSS 2.0

Oscarsgalan 2012

Får skriva några ord om årets Oscarsgala som jag och Angelica lyckades hålla oss vakna till hela natten. Har senaste veckorna försökt att se så många som möjligt av filmerna som var nominerade. 


Det är alltid roligt att se de vackra klänningarna när filmstjärnorna går på röda mattan men blev precis som i fjol lite besviken på att man inte tar ut svängarn lite mer när man för en gång skull har chansen, men många vackra klänningar var det! Min favorit var Jessica Chastains klänning - titta här!






När det gäller filmerna så tycker jag det var många mycket bra och sevärda filmer nominerade. En film som gjorde stort intryck på mig var Extremely Loud & Incredibly Close. Filmen handlar om en pojke med diagnos Ashberger som mister sin far i World Trade Center 11/9 - 2001. Filmen fick inget pris men Thomas Horn som spelar pojken tycker jag gjorde en helt enastående insats - otroligt bra film!


Priset för bästa film gick till The Artist och jag kan hålla med om att det också är en bra film, så annorlunda och jag satt med ett leende på läpparna när jag såg den. The Artist är en modern stumfilm med en del roliga effekter och handlar om en stumfilmsstjärnas dilemma när ljudfilmen kommer. Den manliga skådespelaren i filmen Jean Dujardin fick priset för bästa manliga huvudroll. Filmen vann även klasserna för bästa, Kostym, Directing och Musik.  När det gäller bästa manliga så hade jag hoppats lite på Demián Bichir i A Better Life där han spelar en pappa som med sin son lever som illigala immigranter i USA. Hans skådespelarinsats tycker jag var väldigt bra och det är i mitt tycke en mycket sevärd film.


Bästa kvinnliga huvudroll gick till Meryl Streep i Järnladyn, självklart välförtjänt hon gör en enastående insats som vanligt. Tycker även att Glenn Close i filmen Albert Nobbs var helt fantastisk där hon spelar en kvinna, sent 1800-tal, som klär ut sig till man och tar jobb som butler på Dublins finaste hotell. Hennes motspelerska, Janet McTeer som även hon spelar man och var nominerad till bästa kvinnliga biroll gör om möjligt en ännu bättre skådespelarinsats i mina ögon.


Måste nämna några ord om filmen The Girl with the Dragon Tattoo som självklart här i Sverige omtalats mycket eftersom den baserats på Stieg Larssons bok, Män som hatar kvinnor och nyligen filmats här i Sverige även den amerikanska versionen filmades här. Män som hatar kvinnor var mycket bra och jag trodde inte jag skulle uppskatta se samma film i annan version men måste säga att The Girl with the Dragon Tattoo är en mycket, mycket bra film och den vann priset för bästa film redigering.


Till sist om man vill skratta riktigt ordentligt så ska man se filmen Bridesmaids där Melissa McCarthy var nominerad för bästa kvinnliga biroll, priset gick dock till Octavia Spencer för sin roll i The Help. The Help är också en absolut sevärd film där jag tidigare skrivit recension om boken (Niceville) vilken jag tyckte var otroligt bra.


Så för den som inte sett filmerna kan jag gratulera till en riktigt bra filmvår!


Bild från filmen The Artist


Här kan man läsa och se bilder från både filmerna och själva galan.
http://oscar.go.com/index


Människa


Surt!

Har en del problem med höger arm kan inte röra den ordentligt. Värk har jag alltid från nacken ut i armarna men skillnaden nu är att rörligheten blivit begränsad, det gör så ont att vrida höger arm eller dra den bakåt att det inte går.

Var nere vid vårdcentralen träffade min läkare och jag fick en bedövningsspruta i axeln för att se om smärtan försvann och rörligheten ökade. Tyvärr hjälpte den inte alls, konstigt kan man tycka när man får en rejäl spruta med bedövningsmedel av typen man får hos tandläkaren rakt in i axeln och det inte ens märks. Ej heller rörligheten ökade, smärtan var precis lika stor, möjligtvis kanske jag tyckte att själva axelleden kändes "mjukare".

Bedövningen skulle verka i tre timmar och jag kan säga att NU har jag ont och det bränner från nacken ner i armen. Har gjort en del övningar, vridningar m.m idag för att se om det fanns möjlighet att få upp rörligheten vilket känns av nu! Ska avvakta ytterligare några veckor sedan blir det förmodligen ny magnetröntgen för att se hur det står till med de diskbråck jag har samt övriga diskar. Troligtvis och tyvärr som läkaren sa så är risken stor att problemen kommer från diskarna - det var slutsatsen läkaren kunde dra efter dagens besök - vilket jag också befarade.

Nu är jag rejält trött, har värk och tänker unna mig ett par extra värktabletter i natt för att om möjligt kunna slappna av lite.




Utvik

Märklig känsla när man öppnar en tidning och ser sig själv i bild och text. Artikeln för tidningen Tara angående "boomerangbarn" som jag och Angelica varit del i och som jag skrivit tidigare om är nu publicerad och finns i butikerna, jättekonstigt!

Trodde det skulle bli en liten spalt med några små bilder och när jag öppnar tidningen så är det stora bilder på fyra sidor - hoppsan. Nu känns det skönt att artikeln är ute och det hela är "över" och det var ju faktiskt inte så farligt.. har än och då i alla fall inte fått några hatbrev :)




Slutet hjärta

Vandrar i dimman,
vill tro, vill hoppas,
vågar inte,
släpper efter,
tillåter känslan,
öppnar ögonen.


Ett hårt slag.


Tro inte du betyder något
tro inte du har en chans
tro inte du kan.


Kryp tillbaka,
när sveket lyser rött,
kryp tillbaka,
slut ögonen igen
glöm vad du såg.


- anneli -





Marsvinspicknick i köket

Marsvinsmamman har varit här sedan igår och idag har hon inte gjort annat än att tjatat om att klappa sina älskade Piff och Puff.

Piff och Puff fick komma ut ur buren men Lovis fick stränga order om att INTE röra vare sig deras lilla hus eller marsvinen så länge dom inte själva kom ut från sitt gömsle. Så här roligt var det:

     

Hon började med att leka tittut för marsvinen kikade ju fram lite då och då i öppningen till huset. Hon tröttnade så småningom och ville ha en egen filt och eget "godis" så det blev en liten bytta med gröna ärtor som hon stoppade en in till marsvinen, en till hunden Kelly och en till sig själv tills de var slut. Eftersom den lilla marsvinsmamman inte kunde sitta still mer än 5 sekunder i taget så vågade sig inte marsvinen ut så länge hon satt kvar och hon var väldigt arg på sin mormor för att hon inte fick hålla i dem.

Senare under dagen när de haft det lugnt i buren ett tag så fick de komma ut och sitta i knät och så mycket pussar har nog aldrig marsvin fått tidigare :)


Piff & Puff på upptäcksfärd

Piff & Puff för första gången lösa på egen hand i köket, mycket spännande. En liten toalåda fick de också som de var rediga att gå och kissa i redan vid första besöket - wow, imponerad!




Oj, lite läbbigt..Åh nej, den där hunden....som ska tvättaoch pussas.Skönt sitta i knät en stund.Hallå, vad händer nu?Bäst hålla koll på min matplats, dom där är nog inte att lita på.Äh, jag drar!Men kolla, här är ju vårat hus....och egen utetoa, tjusigt!Hur får man tag i dom här godsakerna då?Nä, nog bäst att vila lite, jobbigt vara på upptäcksfärd.


Tillåtelse

Låt mig ta din smärta
jag kan bära den
Låt dina tårar rinna
jag kan torka dem
Låt din ångest flöda
jag kan släcka den


Om du litar på mig
ska jag älska dig.


- anneli -