Innehåll


RSS 2.0

Säkerhet runt dammen

Ett staket som hindrar små barn från att ramla i dammen och hundar från att rymma det är vad Lovis och jag började bygga häromdagen.

      

Den lilla hjälpredan gav mig skruvar och när vi fått upp två brädor sopade hon så att det skulle se rent och snyggt ut.

   

Äpplerast och lite mys med Kelly.



     

Idag har jag fortsatt arbetet själv utan Lovis hjälp. Skruvat upp ytterligare en bräda och kapat till ribbor vilka jag sågade spetsiga upptill. Ribborna skruvade jag sedan fast på de vertikala brädorna. Är väldigt tacksam över att det finns magnetiska bits till skruvdragaren, undra hur många skruvar jag skulle tappat i dammen annars? Kan lova att det är inte den enklaste saken i världen att hålla ribban på rätt plats med en hand, skruvdragaren i den andra samtidigt balanserande på en smal kant mot dammen och skruva dit skruven. Men jag lyckades och det enda jag tappade var tumstocken men den hamnade så att jag kunde nå den.


  

Staketet på plats nu ska det bara målas. Förhoppningsvis ska det här göra så att både vår hund och besökares hundar håller sig i trädgården samtidigt som det känns riktigt bra att slippa vara orolig för att Lovis ska trilla i dammen när hon är på besök.


Borde avbrutit vid "halvtid" men trots smärtan i nacken ville jag få det klart och det känns bra nu att jag härdade ut. Blir dubbla omgångar värktabletter i natt men det är det värt för att få det klart.


När?

* * *

När är det nog?

* * *




Hänt i veckan - del 3

Höll på att missa det viktigaste som hänt i veckan. Var ju och tittade på dotterns och svärsonens hus som den lilla familjen precis flyttat in i.

En liten sötnos mötte mig i hallen och fick såklart lite godis. Sedan var det full fart för husesyn med hjälp av ett litet yrväder.

                                

Jo då, renovering pågår lite här och där och de nya husägarna gör ett bra jobb!

Gissa vem som ville följa med en mormor hem?



Bästaste Lovisen såklart!

"Storsonen" har också flyttat till eget, en lägenhet, dags att våldgästa honom någon dag. Bara en endaste liten 18-åring kvar här hemma.

... men nu är det  inte dags för soffan utan sängen.

Godnatt


Hänt i veckan - del 2

Lite pyssel & knåp har hunnits med i veckan. Virkat en typ av ljusmanchett som kan pryda bland annat värmeljus.

 

Ja, och som ni alla förstår har jag gjort dem i alla färger, storlekar och garnkvalitér - vadå  "less is more" ... man vill väl ha lite att välja på.. eller?

Nästa kvällspyssel har varit armband, virkat armband som jag prytt med ädelstenar - eller som man tidigare kallade just dessa stenar - halvädelsten.

     

Garnet är egyptiskt bomullsgarn Muskat från Garnstudio och stenarna på första armbandet är Jade och det andra har jag dekorerat med Agater. Möjligt att det kommer bilder på fler armband :)

Ja, det var allt jag hade för den här gången, dags att återgå till soffan :)

Hänt i veckan - del 1

Kanske är dags att slänga in en liten uppdatering om vad som händer här hemma hos mig. Jodå, det händer lite här och där, hustvätt till exempel - som skulle gjorts förra året, samt skrapning av balkongräcke. Balkongräcket är av lärkträ och målades för snabbt därför flagar färgen så det är bara att göra om och göra rätt.

    


Målning återstår.. hmm kanske INTE ska vänta tills nästa år...

Nu kommer en skräll!! Muren på framsidan av huset är putsad - ja tro´t om ni vill men här kommer bildbevis. Denna mur som sedan den gjordes varit en sorglig historia som ingen riktigt velat ta i men nu ÄNTLIGEN fick jag tag i murare som höll sitt ord och utförde sitt jobb!


 

Även här återstår målning men det arbetet har jag lejt bort så vi får väl se när det blir gjort :-/

I trädgården märks det att det rustas för höst, mycket har blommat över men för buskhortensian vid dammen är det full blom som gäller.


     


Men än är det inte höst och det finns tid att njuta i solen med en persika från persikoträdet, tyvärr bara två kvar efter denna dag :))


 


fortsättning följer...


♥ Sommarbil ♥

Lycklig som ett litet barn kommer jag nu susa runt på vägarna i denna Mercedes 190 sl, årsmodell 1958, en riktig pärla!

     


Spiken på Kållandsö

I kväll var det veteranbilsträff vid Spikens fiskeläge på Kållandsö ett par mil utanför Lidköping vid Vänern så det blev till att ta en sväng i sommarbilen.

      

Jag började med en laxtallrik på rökeriets balkong innan jag gick runt för att titta på bilar, båtar och folk :)

Tändkulemotorer har jag förstått är något som ALLA "gubbar" tycker är MYCKET intressant, så också denna dag.  De flockas runt motorn, river sig i huvudena och funderar på om den ska gå igång ... den gick igång .. och stog där och knackade. Själv lyssnade jag mycket hellre på Drifting Honky Tonks som stog på bryggan och spelade "Old Country & Rocka Billy" med härligt gung som spred sig över vattnet hela kvällen, tyvärr hade de rast när jag dök upp med kameran men fick en bild på den lilla scenen och instrumenten.


   


Som vanligt stod det vackra bilar parkerade på varenda liten plätt där man om möjligt kunde ställa en bil. Även amfibiebilar som kan köra både på land och i vatten fanns på plats och så självklart massor av båtar eftersom träffen var i en hamn. Kolla också in den supersnygga veteranbåten av märke Chris Chraft nedan - visst är den läcker!

     


Jag tror också att jag blivit kär - på riktigt - i en bil, en crémevit Thunderbird, se bilderna. Gissar att det är en 50-talare, kan inte minnas att jag sett en sådan på nära håll förut - eller också har jag helt enkelt inte lagt märke till den.. fast det låter ju märkligt för hjälp vad jag tycker den är snygg!! Har nog i alla fall aldrig sett någon i sådant här fint skick och med den vackra färgkombinationen créme/vinröd. En så smäcker förhållandevis liten bil men ändå så maffig med däcket där bak, ekerfälgarna och de vackra kofångarna som inte är överdrivet tilltagna. Ja, helt klart, jag är nog lite kär :)) 
  

 


Gick förbi en mintgrön Borgward - söt bil. Skomakare Davidsson var också på plats, det var inte många bilmärken som inte var representerade det var en väldigt blandning och en del bilar tycker jag rent ut sagt är skitfula.


   


Riktigt snygga och häftiga sportbilar dök också upp i mängden av bilar - en superliten, häftig orange Lotus och en riktigt läcker Corvette kunde jag inte bara gå förbi utan att titta lite extra på.

   




Här är också en skön bild på en pyttepytteliten fiat, orangefärgad först i raden, men i jämförelse på höjden med sportbilarna bredvid ser den riktigt stor ut :) Titta på mannen till höger om bilen han står dock på en trätrall men ändå så förstår man hur liten bilen är och bilarna bredvid är långa men nästintill platta på höjden - inte långt till marken med rumpan där inte.

 


En vacker sommardag har det varit med fina bilar och båtar, dags för sommarbilen att åka hem till garaget.

 


Efter en skön färd hemåt med vind i håret och vacker utsikt, ni ser väl stjärnan :))  så parkerar sommarbilen med ytterligare 17 mil i bagaget på garageuppfarten i Töreboda.

 


Ja det har verkligen varit en fin sommardag men nu är det "natten" och dags att krypa ner under täcket och hoppas på en lika fin dag i morgon :))