Äpplekaka med vanilj & pärlsocker
Det blev en äpplekaka idag, en av alla otaliga varianter man göra.
4 ÄGG
4 dl SOCKER
Vispas tjockt
Blanda i 4 dl MJÖL (glutenfritt i mitt fall), 3 tsk BAKPULVER och 3 tsk VANILJSOCKER.
Häll i en smörad långpanna och lägg på skivade ÄPPLEBITAR - ju mer äpple desto godare - tycker jag :)
Hyvla kylskåpskallt SMÖR och täck äpplena, strö sedan över PÄRLSOCKER.
In i 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter... lägg gärna en plåt över när kakan fått färg så riskerar den inte bli bränd.
Hmm, borde följt mitt eget recept.. blev lite bränd på ytan - shit!
Men MUMS så god i alla fall - jag älskar äpplekaka.
Kommentarer
Postat av: lars
Flitig som vanligt. Du borde öppna ett konditori;)
Trackback