Innehåll


RSS 2.0

Lovis och Mormorns nyårskväll

Nyårskväll ensam med Lovis, vi funderade på vad vi skulle hitta på, hade några erbjudande men var inte direkt sugna på parmiddag och beslutade oss för att se vad kylskåpet hade i sina gömmor och fixa vår egen nyårsmeny i stället.

Mormorn plockar igenom vad som finns kollar lite på nätet för att få inspiration för att sedan skiva, hacka, blanda och vispa.. vad gör Lovisen? Efter att ha öppnat alla lådor och skåp som finns provat både kattens mat och vatten, gnagt på stearinsljus och kastat ner leksakerna i trappan.. var det märkligt tyst.. Lovis vad gör du? Tjoar mormorn från spisen.. inget svar .. tyst Lovis då anas ugglor i mossen...




.. en chokladask - vilken lycka! Eller var det olycka - i vilket fall var det choklad överallt och när jag kom på henne stoppade hon snabbt in så många nougatpraliner hon kunde i munnen. Det blev till att tvätta ett barn, ett golv och en hylla - men oj vilken lycklig min hon hade :)

Till förrätt fick vi till en snittad brödbit vändstekt i olivolja, in i ugnen med fetaost (skulle varit chevré men hade ingen hemma) sedan toppad med karamelliserad sharonfrukt (återigen inspirerad av Christers matblogg http://blogg.erngren.com/).




Så här såg den lilla skapelsen ut och den smakade riktigt gott.





Lovis ombytt till middagen med servetten på plats och juice i fina kristallglaset högg tag i besticken men visste inte riktigt hur det skulle gå till att få med sig något från tallriken in i munnen. Kan tilläggas att mormorn i rollen som kock, servitris, middagssällskap samt diskare sprang runt i mjukisbyxor, tofflor och chokladprydd t-shirt och som vanligt lyckades hon hålla sin egen nuna borta från kameran.





Lovis tyckte det var bättre med det hederliga gamla "handtricket". Valde att inte ta några senare kort på den delikata måltiden av olika orsaker :)

Dags för huvudrätten...




En fläskfilé kryddad och lite snabbt uppstekt, potatisgratäng och färska champinjoner frästa med purjolök samt lite garnityr i form av tomat och gurka - det var vad kylskåpet erbjöd som huvudrätt.




Intressant tycket Lovis som nu inte ens gjorde ett försök med bestick utan gick direkt handgripligen tillväga.

 



Hon tyckte det var lite märkligt att man fick äta de här bladen men inte alla dom där bladen i fönstren - dom ser ju likadana ut - och då blir dom helgalna.. hon är lite konstig mormor kan hon inte bestämma sig om man får äta blad eller ej?

Efter huvudrätten är jag lite osäker på huruvida det var Lovisen eller mormorn som gav upp.. i vilket fall som helst så tog den unga damen ett nyårsbad och sov strax väldigt skönt i mormorns säng.

Mormorn försökte åndå hålla ställningarna så efter bad, välling, blöjbyte och nattning var det riktigt skönt att sätta sig tillrätta i soffan med desserten.






En vanilj/kardemumma pannacotta med exotiska frukter, grädde och lite mörk choklad - ja, det smakar ju lika gott som alltid.

Lite senare en kopp kaffe och en cupcake med kaffefrosting - slank ner lätt som en plätt den också.




Lovisen missade godsakerna på slutet av året men å andra sidan hade hon ju startat med chokladfrossa :))

Vid halvtolvtiden drog hela härligheten med smällare och raketer igång runt om i kvarteret, det är inget som vår hund Kelly uppskattar och även Lovis var måttligt förtjust över att bli väckt av "bomber och granater". En ylande, gnällande, skällande hund följd av en katt som verkade mest orolig över hundens beteende och en Lovis som trodde att alla hade blivit galna både inom och utomhus.  När smällandet lugnat ner sig startade Lovis det nya året med en flaska välling och sedan kröp en Lovis en mormor en hund samt en katt ner i sängen :)





En Kelly som hade svårt att hitta ro när raketerna smällde för fullt...





.. och en mer cool Kung Mio som bevakat nyårskvällen från favoritplatsen, ryggstödet på soffan.

När Lovisen sov gick mormorn ner i biorummet lade sig i soffan och tittade på en film.. eller två blev det .. "Easy A" och "Descpicable me" mycket bra filmer båda två. Det var en bra nyårskväll men mormorn kände sig trots allt lite ensam i soffan.

Nu dags för nyårsdagskaffe.

Gott nytt År på er alla!


Kommentarer
Postat av: Tessa

Det är tur att det finns små Lovisar som kan hålla i gång så att inte saknaden efter "någon" blir allt för outhärdlig.. Hon är bara för bedårande och den där chokladglädjeminen snacka om Lovisbusblick :-D

2011-01-01 @ 18:56:07
URL: http://tesza.bloggspace.se
Postat av: Anders och Birgitta

Ni verkar ha haft en fin kväll med undantag från smällarna då. Mysigt att ha alla kompisar i sängen, än så länge får vår lilla vovsing sova i sin korg/koja på golvet men vi får väl se när han kan ta sig upp i sängen själv då kanske det blir både katt och hund vid vår sida.

2011-01-03 @ 09:56:49
URL: http://husbilsliv.blogspot.com
Postat av: Anneli H

Det skulle vara alla förunnat att ha en liten Lovis! En katt/hund är också bra sällskap när man känner sig ensam.

2011-01-05 @ 10:37:04
URL: http://mittilivets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback