Innehåll


RSS 2.0

Trött på att vara trött

Är inne i ett skov när det gäller urtikarian (nässelfebern). Det slår upp över hela kroppen med angioödem både på dagar och nätter. Jag vet att det kommer nå sin kulmen och gå tillbaka till en lägre nivå men vet aldrig hur lång tid det tar. Har svårt sätta ord på hur det känns. Kanske kan likna det vid en influensa som är på väg att bryta ut, kroppen är tung, huvudet är tungt med molande värk och minsta ansträngning känns som ett långlopp. Förutom det så kryper, bränner och spänner det i huden, urtikarian känns av även där den inte syns likt en känsla av irritation under huden som väntar på att brista ut i ett anfall.

Det hjälper inte att jag är inne på nittonde året med den här sjukdomen, nässelfeber och klåda påverkar kroppen fysiskt lika mycket om man har det varje dag som om man råkar drabbas av det en enda gång i livet. Psykiskt däremot är det riktigt påfrestande med den ständiga tröttheten och de nattliga anfallen.

Jag vet vad som krävs och jag vet att häxan i sitt vredesmod gör allt för att få mig ur balans och jag vet att jag fölorar lika ofta som jag vinner. Tröttheten tar ut sin rätt, tårar rinner och jag struntar i att behärska mig och låter händerna urskillningslöst riva på kroppen. Somnar trött och besegrad fram på morgonen när inte ens en häxas eld kan hålla kroppen vaken.

Avslappning, mentalt övertag, tränga bort tankar på kliande hud för att inte tappa fattningen och hysteriskt klia tills huden brister, för några sekunder av tillfredsställelse. Simulera ett lyckotillstånd av trygghet gör inte att jag klarar av bara att jag tar mig igenom ytterligare en natt i häxans klor.


Gör mig redo att krypa ner och ta ytterligare en natts strid, tar hjälp av skön musik i försök att föra tankarna till annat. Har inga andra val än att gilla läget.



Kommentarer
Postat av: Nadja

Hej!När jag läser vad du skriver så är det som om det var mina egna ord.Jag trodde helt ärligt att jag var ensam med att känna så.Men förstå mej rätt nu SKÖNT att jag inte är ensam! Jag är nu i ett Stadium att inget hjälper jag kan inte slappna av även dom dagar jag är symtomfri.Utan tänker hela tiden på tänk om jag får utslag om ett par timmar ,nu eller imorgon och ibland glömmer jag bort att jag inte har ngr utslag(låtsas)att jag är frisk och blir ledsen upprörd när dom kommer.När jag läser det du skrivit träffar rakt i hjärtat.Jag känner mej totalt knäckt av sjukdomen ,orkar inte vara trött eller leva med detta.Och det känns som om det aldrig tar slut när du skriver att du har haft detta i nitton år blir jag rädd jag vill inte ha det så länge.Jag är inne i mitt tredje år och ingen medicin hjälper.Men har dock inte fått hjälp förrän i år Mars från familjeläkaren som inte hjälpt mej eftersom att dom feldiagnostiserat mej och trodde att jag hade rosknöl.Och varit Gravid.därav har dom inte kunnat medicinerat mej för(rosknöl)som dom trott att det varit.Trots träff med 3 olika läkare.I Juni i år fick jag äntligen komma till en hudspecialist som kunde tala om för mej att jag har Urtikaria. Reagerar på födoämnen trots att allergitesterna inte visar nåt och enda värktabletten som jag kan ta är Alvedon.Kan inte ha tajta kläder då blommar det ut så jag tror att jag har en blandning av utikaria.Jag är otroligt tacksam för lite tips och råd.Och vill gärna veta vilka antihistaminer du tar.Tack för att du gör det möjligt för andra att läsa om en del av ditt liv och dina tankar.MVH Nadja

2012-08-28 @ 09:02:48
Postat av: Anneli - bloggaren

Nadja - jag har mailat dig, kram!

2012-08-28 @ 12:07:07
URL: http://mittilivetsblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback