Innehåll


RSS 2.0

Lovis bilddagbok

Vi fortsätter på temat Lovis bilddagbok så här följer en bildkavalkad på vad Lovis haft för sig idag. Det får bli miniatyrbilder för det har varit en hektisk dag minsann, men det är bara att klicka på bilderna för att få en förstoring.

På förmiddagen gick vi ut i det fina vädret och Lovis gick raskt fram till gungan - för gunga det är hur kul som helst!


När vi tröttnat på gungan hittade Lovis en spade och en lövhög, det gick att gräva i lövhögen så löven flög iväg, väldigt fascinerande.





Sen hade vi inte tid för mer lek Lovis tyckte det var dags att klippa gräset.


 


Hon tog arbetet på största allvar och det gick över stock och sten i hela trädgården.




Sedan dög gamlamormor och gamlamorfar upp med ved. Gamlamorfar körde veden i skottkärra och gamlamormor hjälpte till att stapla, dom snällaste gamlamormor och gamlamorfar man kan ha tyckte Lovis.




När hon sett hur gamlamorfar körde veden på skottkärran så var Lovis snabb med att göra likadant - fast på gräsklipparen. En mormor och en gamlamormor skrattade så de vek sig. Tyvärr missade vi bild på gamlamorfar.




När veden var färdigstaplad och gamlamormor/morfar åkt hem gick vi runt och tittade på blommor. Lovis tyckte att alla blommor var "kiiin" (fin på Lovisspråk), och mormor kunde bara hålla med visst är blomman fin.




Rätt vad det var hörde Lovisen något vid grinden...




hon sprang dit och kikade ut.




Det var några "stora" pojkar vid dammen och dom höll på med något jättespännande. Lovis ville vara med så mormor öppnade grinden men innan hon sprang fram till Neo och Edvin (pojkarna) smet hon fram och gav "ninen" (kaninen) en puss - sötnosen!






Men vad var det Neo och Edvin gjorde? Jo dom försökte fånga grodor och salamandrar i dammen. Lovis förstog direkt hur det gick till och högg snabbt tag i en håv.




Men mormor tyckte att Lovisen var lite för liten för att fiska själv så hon fick hjälp av Neo.




Så tyst har nog aldrig liten Lovis varit - det var verkligen jättespännande och hinken fanns både grodor och salamandrar. En salamander hona och en hane i sin vackra lekdräkt.





Åh vad dom var "kiiin" (fin) sa Lovis igen.




Hon ville väldigt gärna klappa grodan men mormorn stoppade pussen (det är inte dags för prinsar än tänkte mormorn).




Lovis var väldigt nöjd över att få vara med de stora barnen.




Då körde en bil in på garageuppfarten och morbror Alexander kom hem och snabbt som en vessla sprang Lovis rakt upp i hans famn och gav honom en kram.




Nu tyckte mormor att de stora barnen kunde få vara i fred lite så hon tog med Lovis in till gamlamorbror Mattias och han tog fram såpbubblor - ooiii sa Lovis och försökte fånga dem.



Jättekonstig var det.





Sedan tog Mattias fram Neos gamla trehjuling - då blev det åka av, spelar ingen roll för liten Lovis att hon inte når ner till tramporna, hon satte sig framför sadeln och sparkade sig fram med fötterna som den självklaraste sak i världen.





Och i bara farten åkte hon lite skottkärra också.




Nu tyckte mormor att det var dags att gå hem men det tyckte inte Lovis.




Hon ville vara kvar ute - det var ju så roligt, men mormor hade stängt dörren.




Men när mormor och Lovis tagit av sig och ätit lite grann så var det gansk skönt att "chilla" lite i kvällsolen på balkongen.




Det har hänt såå mycket idag och det är en väldigt trött Lovis i badkaret.




Hon piggnar till lite i alla fall och när badet är avklarat och pyjamasen på sträcker hon ut handen efter tandborsten - inget fusk här inte.




Tandborstning är hon precis lika bra på som att cykla :)




Lovis vet precis hur man gör och man måste vända och vrida på borsten för att komma åt överallt.




Snart är hon klar.




Sedan är det en trött liten Lovis som säger godnatt, tack för i dag och kryper ner i sängen




Ja, det var mormor och Lovis dag - frågan är bara vem som är mest trött, Lovis eller mormor :) Men man kan aldrig ha tråkigt med en liten Lovis den saken är helt klar och nu ska mormor krypa ner bredvid den allra godaste söta lilla Lovis som finns för i morgon är återigen en dag full av bus.


Kommentarer
Postat av: Tessa

Vilken DAG och vilka ÄVENTYR :) det känns som att jag fått vara med på dem genom din blogg, hon går fram som ett yrväder den där lilla människan du är mormor till :-D

2011-04-28 @ 23:09:54
URL: http://tesza.bloggspace.se
Postat av: angelica

såååå fin dag..saknar min looovis

2011-04-28 @ 23:36:48
Postat av: lars

Jag blir glad över att se vad bra hon har det. Det är jobbigt när Lovis är borta, men det underlättar att hon har en så bra mormor.

Stor kram och tack för all hjälp

2011-04-30 @ 08:41:00
URL: http://www.pappahumor.wordpress.com
Postat av: Anonym

vad händer idag på valborg?:D

2011-04-30 @ 09:09:34
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback