Innehåll


RSS 2.0

"..i landet där människorna är sjuka.."

Undrar vad vissa nytillkomna riksdagsledamöter har gjort för att lyckats födas i "rätt" land? Det är uppenbarligen en bedrift som gör att man har rätten på sin sida att urskillningslöst besluta över andras möjligheter till att rädda sig själv och sin familj från fattigdom, svält, förföljelse och andra behandlingar som "de på rätt ställe födda" aldrig skulle tolerera i sitt eget så väl från omvärlden avskurna landsända.

Jag eller någon annan kan ALDRIG slå mig på bröstet och utropa min egen förträfflighet i att blivit född i ett välfärdsland, vi har ingen del i det, vi har inte kunna påverka någonting i vårt val av "livmoder". Lika lite som flickan på bilden nedan som tillhör ett pygméfolk i södra RCA på gränsen till Kongo har kunnat påverka sin plats på jorden. Flickan och hennes familj är svårt undernärda och i "lotteriet" var hon skulle få utvecklas som människa drog hon två nitlotter dels världsdelsmässigt och dels etniskt och hon har ingen chans att förändra sin situation. 
 
Tänk om vi "på rätt ställe födda", mitt i medelåldern, skulle vakna i morgon på gränsen till Kongo med ny hudfärg och pygméväxt, bredvid ligger vår lilla dotter döende av svält. Vi har endast några år kvar att leva då medelåldern är cirka 45 år och de åren kommer bestå av en ständig kamp för överlevnad och vi kan inte göra något för att förbättra utsikterna - man har sagt att det inte finns plats för fler i landet där människorna är sjuka - sjuka på grund av övervikt...
 

Bild lånad från http://www.nyren.be/

 
Det kanske är så att vi som nu fått leva här i vår välfärd så många år "fått vårt" - det kanske är andras tur.. Men det är väl inga problem - eller? Vi som är så lärda, förståndiga, belevade och demokratiska vi skulle ju självklart klara det mycket bättre än "puckona" som blivit födda där och inte gjort något åt sin situation. Vad ska de göra för att rädda sin familj - de kan väl ändå inte gå så långt som till att betala, muta, förfalska pass och försöka mygla sig därifrån ... det skulle väl "Åkesson" aldrig göra??

Eller vad säger du "Åkesson" vad är ditt bidrag till att du föddes i ett land där du har möjlighet att få äta dig mätt varje dag? Berätta hur du gjorde så kan vi förmedla det till övriga världen så slipper vi flyktingar och invandrare i fortsättningen.  

Hoppas du vaknar på rätt ställe och med rätt hudfärg i morgon bitti!
Tack och godnatt!


Kommentarer
Postat av: Tessa

Så bra skrivet så jag ryser!

2010-09-21 @ 22:40:39
URL: http://tesza.bloggspace.se
Postat av: Anneli H

Tack Tessa! Det är skrivet i frustration när jag i intervjuer hör människor så helt öppet anse sig själv ha rätt till så mycket mer än andra när man redan från början är född med silversked i mun.. som vi alla sk svenskar faktiskt är.

2010-09-22 @ 11:56:46
URL: http://mittilivets.blogg.se/
Postat av: Maria [Fotoblogg]

sv: Det är bara att "låna" på ;)

2010-09-22 @ 12:38:00
URL: http://mariaholgersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback