Innehåll


RSS 2.0

Kladdig kaka

Blev en kladdkaka idag - variant med kolaöverdrag, toppad med florsocker och hallon, tyvärr blev den lite för god. Serverad med lite extra hallon, vispgrädde och ev vaniljglass för den som vill, smakar ungefär som om man skulle äta julkolan med sked och tillbehör, jag vet att jag kommer må illa och ändå inte kunna låta bli att ta ytterligare en bit.

Fram till för något år sedan förstod jag inte charmen med kladdkaka, tyckte det var alldeles för kladdigt - typ - är den verkligen klar - dock är alla andra här hemma helt galna i kladdkaka! Efter att dottern bakat kladdkaka i både tid och otid så har jag vant mig och kan till och med bli sugen på någon av alla varianter med div olika smaker och överdrag. Idag på mellansonens stora dag blev det alltså kladdkaka med kolaöverdrag och jag fick "med beröm godkänt"! Bild nedan på resultatet.








Här är en länk till receptet men som vanligt kunde jag inte hålla mig strikt enligt anvisningarna utan tog i mer socker i kolan och la till en skvätt sirap samt vaniljsocker :)

http://www.tasteline.com/recept/Kladdkaka_deluxe_3


Kommentarer
Postat av: Anders och Birgitta

Det där såg verkligen smarrigt ut. Jag har alltid gillat kladdkaka. Vårt 15-åriga barnbarn är fena på att baka god kladdkaka.

Ha det bra!

2010-10-28 @ 10:01:25
URL: http://husbilsliv.blogspot.com
Postat av: Tessa

Du den där såg livsfarlig ut :-D

2010-10-29 @ 13:26:08
URL: http://tesza.bloggspace.se
Postat av: Anneli H

Jo, den har varit till full belåtenhet fick göra en ny idag :D

2010-10-30 @ 23:55:27
URL: http://mittilivets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback