Innehåll


RSS 2.0

Jag ska måla hela VM..

Huset måste målas det påbörjades så smått i höstas och måste nu färdigställas. På grund av mögel och smuts på fasaden så måste den tvättas först innan man stryker på färgen. Förr innehöll fasadfärgen någon typ av mögelgift det gjorde att det inte blev den här svartprickiga skitiga ytan på husen. Tvättningen innebär att man först tar på "tvättblandningen" sedan skrubbar med exempelvis en diskborste efter det ska ytan sköljas, med andra ord själva tvättningen är dubbelt så jobbig som målningen och det är FRUKTANSVÄRT TRÅKIGT. Målningen däremot är rolig det är ju då allt blir så fint, som nytt igen.

Ja, garaget måste också målas...  vad det ska bli skönt när det är klart. Jag ser fram emot att sitta i trädgården med en kopp kaffe när allt är färdigmålat och blomlådorna uppsatta fyllda med årets sommarblommor - och bara njuta av det "nya vackra yttre"! Det är frukten av allt slit och man vet att man inte behöver måla på ett par år åtminstone.

Gör man lite varje dag så är det lite mindre kvar nästa dag:) Kan bocka av balkongen den blev klar idag - yes!



Nu är det hockey, Sverige - Norge, inget fjanteri nu - gå in och äg isen allt annat är underkänt. Finnarna förlorade mot Danmark??!! Det kan tydligen bli ett riktigt "Hawai-VM" och Norge var hyfsade i OS men ändå det är 46 år sedan dom vann mot Sverige.. hallå.. Nej, det här ska bli "Kronornas VM" eller hur? Kanal 6 är det som gäller!





Kommentarer
Postat av: Tessa

Grattis till att din balkong är nymålad och fin :) Du får helt enkelt varje dag visualisera HUR fint huset blir då det är tvättat och målat. Men du, jag har hört att det funkar att tvätta med högtryckstvätt också innan ommålning... bara som ett litet tips :-D

2010-05-09 @ 21:55:49
URL: http://tesza.bloggspace.se
Postat av: Bloggaren

Jag sköljer med vattenslangen har högtryckstvätt men det blir så hårt tryck så det är risk att man trycker in vatten bakom träfasaden och det är ju inte så bra. Men tack för tipset ändå :))

2010-05-10 @ 19:09:50
URL: http://mittilivets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback