Innehåll


RSS 2.0

Bockar av listan... kor i trädgården??

En sommardag, stora parasollet framme och blommorna längtar efter vatten. Fontänen porlar i dammen och den överlevande guldfisken är så mätt på grodyngel att han suger in dem för att sedan spotta ut dem levande. Sköldpaddorna ligger på stenarna och solar medan vattensalamandrarna simmar runt i sina underbart vackra lekdräkter. Trollsländan flyger strax ovanför vattenytan och likt en helikopter stannar den tvärt i luften och står helt still, den rör sig ryckigt, snabbt start och stopp.

Grodor och paddor har avslutat sin sång även den sista paddan som enträget lät sitt kärleksläte ljuda i över en vecka längre än de andra har antingen lyckats fånga en käresta eller gett upp.

Sitter med kaffekoppen och beundrar skådespelet med bakgrundsmusik som strömmar från stereon. Det grönskar i och runt dammen, det går fort, var inte länge sedan det såg ut som "dött" vatten.

Stenar har blivit lagda längs garagets långsida, mot gräset, känner mig nöjd trots det långt ifrån perfekta resultatet, känns bra att den sluttande gräskanten är borta. Nu kan kanten mot betongstenen klippas och man kan gå in och ut i förrådet utan risk att kana i det upptrampade gräset. Var mindre jobb än jag trott, några stenar om dagen så går det sakta framåt ännu inte helt klart men en bra bit på väg.

Balkonglådorna är planterade, fick bli petunior i färgerna ljusrosa, cerise och lila, såg dock nu när alla är utslagna att de på gavlarna var vinröda i stället för lila, spelar ingen roll det kommer bli jättehärlig färgblandning när de växt upp lite. Runt burspråket blev det röda petunior och i rabatten tagetes plus kantlobelia. Amplar och krukor är fyllda med surfinia, pelargoner, violer, tagetes, hänglobelia med mera - det är sommar!

Plockade in en stapel av veden och funderade lite för mig själv vilken energikälla veden är. Köper veden av en drygt sjuttioårig man som tar ner, kapar och klyver. Först skapar det alltså energi när träden fälls, sedan när de kapas och klyvs, därefter staplas veden på traktorkärran - mer energi skapas - kärran körs hit och vi kastar av veden återigen skapas kroppsvärme och likaså när jag nu staplar den i vedförrådet. Tänk vad värme den har alstrat innan den ens kommit in i kaminen, synd att det inte går använda all den energin i vinter :)

Röjt upp lite på balkongen, sköna hängstolar, en fotölj, träsoffa och ett bord, en given plats för kvällsmat. Sängen som varit här ute är förpassad till gästrummet, kanske får skaffa en ny, underbart skönt varma sommarnätter att sova här eller bara gå ut och lägga sig för att läsa en bra bok och lyssna på dammens porlande nedanför.

Kompisen Kelly är med mig hela tiden och efter intensiv kamning några dagar i rad är det mesta av vårfällningen borta, kammar hellre än dammsuger :) . Måste berömma henne för att hon inte har gjort ett enda försök att hoppa över staketet trots att hon gått lös och hon har ej heller försökt gräva sig in i komposten så det får bli "med beröm godkänt".

Att göra listan har fått ett par bockar och några "status" pågång - det känns helt ok - läget är under kontroll och ingen ko på isen än. På tal om kor.. såg riktigt fina "träkor" målade, brun/vit, svart/vit - riktigt naturtrogna - det var trädgårdsdekorationer - kul! Men, nej.. det får nog vara - förresten, vart förvarar man träkor på vintern, i garaget har man ju bilen.. eller??
 



Dammen





Betongstenar längs gräskanten





Kelly som vill ha godis efter att ha blivit kammad.
 

och så en ko på isen...
godnatt!

  

 


Kommentarer
Postat av: Maria

Den sista bilden föll jag pladask för... På tal om kamning och fällning måste jag tipsa om "Furminator". Den finns på apoteket för 499:- men kan köpas på Tradera (jag tror jag betalade 98 + frakt). Den tar bort ALLA lösa hår. Jag har en Berner Sennen (med lite schäfer i) så jag kan det där med hår...

Vilken underbar trädgård och hus du har!

2010-06-02 @ 07:31:48
Postat av: Bloggaren

Tack för bra tips Maria har missat den "borsten" totalt kommer införskaffas så fort det bara går!

2010-06-02 @ 16:24:37
URL: http://mittilivets.blogg.se/
Postat av: Tessa

Åhh vad härliga bilder :) här har jag inte kunnat plantera ut blommor ännu, det är "järnnätter" tom den 10 juni sedan efter det så ska krukor och amplar fyllas så det KÄNNS som sommar :-D

2010-06-02 @ 21:01:36
URL: http://tesza.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback