Innehåll


RSS 2.0

"Och i Wienerwald står träden kvar" - Elisabeth Åsbrink


Den som jagar är problemet, inte den som flyr det blir så uppenbart när man läser "Och i Wienerwald står träden kvar" av Elisabeth Åsbrink. Vilket jobb hon lagt ner på att skriva denna! En riktigt bra biografi, en sann återberättelse baserad på brev och intervjuer, en historialektion vi aldrig fick i skolan av vad som skedde i Sverige under andra världskriget - var vi verkligen neutrala? Jo i jämförelse med Norge.. men för övrigt då?

Vi får följa den judiska familjen Ullman i Österrike under kriget, en stark familj, en OTROLIGT STARK och ödmjuk familj som tvingas genomgå det som ingen någonsin borde behöva genomgå (som vi alla vet).

Inte den bästa historia för Ingvar Kamprad, men han har bett om ursäkt för sitt engegemang i den Nazistiska rörelsen i Sverige, fast bara en idiot skulle välja att inte göra det idag! Ej heller den bästa histora när det gäller ledarna i Sverige varken religiösa eller politiska - har de bett om ursäkt gentemot det judiska folket för sitt agerande när det gäller hanteringen av inresetillstånd till Sverige för judarna i Europa under andra världskriget?
 
Vad var det jag kallade dem - idioter - de som inte ens i efterhand kan tillstå sina fel och dumheter. Låt det aldrig hända igen!
 
Har ni inte läst den - läs den!
  

 
 
Vinnare av Augustpriset 2011

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback