Innehåll


RSS 2.0

Mitt liv i mina händer - Alison Lapper



Alison Lapper föddes i England 1965, utan armar och med korta missbildade ben. Hon lämnades genast bort till ett barnhem och skulle komma att tillbringa 19 år på institution.

Under tiden på barnhemmet äger hon ingenting som hennes eget, hon har inga föräldrar, ingen familj. Uppväxten sker helt utan kärlek, allt inriktas på att hon ska klara sig fysiskt. Det provas ut proteser som barnen tvingas använda, äter de inte med hjälp av proteserna får de ingen mat. De fotograferas nakna, de dokumenteras men de får ingen kärlek, allt de har är varandra, barnen på barnhemmet.

Hon tycker om att måla vilket går som en röd tråd genom hennes liv. År 2003 fick hon ur Drottningens hand mottaga Imerieorden för sina insatser för konsten.

Alison berättar med egna ord om sitt liv. Hon är rättfram och öppen i sin berättelse och framstår som en väldigt kaxig tjej som ända från barndomen vägrat inrätta sig i de normer och förordningar som ställs upp för den som är annorlunda.

2005 placerades en staty av Alison på Trafalgar Square i London, en staty av henne naken och gravid med sin son, sitt enda barn Parys.

BBC har gjort en dokumentär om henne i serien "Child of Our Time"

Finns så många fascinerande människor att läsa om Alison Lapper är en av dem.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback