Innehåll


RSS 2.0

Några timmar på stan

Några timmar på stan det är vad nacken klarar eller egentligen inte klarar. Var evigheter sedan jag tog mig tid för mig själv att vandra runt för lite shopping helt utan tidspress har inte hänt sedan före olyckan med bilen och husvagnen i augusti.

Blev idag helt på det klara med att det skett en klar försämring av diskarna i nacken, den brännande smärtan som strålar ut i armarna, ner i ryggen samt upp bakhuvudet går inte "tänka" bort. Kan dra en parallell - tandläkarborr som går mot en nerv man klarar det några sekunder sedan tar tandläkaren bort borren och man hämtar andan för nästa omgång tills det är över - det går inte tänka bort smärtan när borren går i nerven - man tar sig bara igenom den och härdar ut (alternativt tar bedövning ;)

Diskbråcksmärta är svår att bedöva, värktabletter dämpar topparna men den brännande känslan i nerverna finns kvar. Operation? Nej, inte förrän det blir helt fullständigt outhärdligt - frågan är - när är det? Operation i nacken av ett flertal diskbråck är enligt läkare jag träffat på specialistavdelning Spinecenter i Göteborg inte helt okomplicerat samt väldigt svårt, om inte omöjligt bedöma huruvida en operation ger resultat. Med andra ord operation är inte aktuellt förrän som sagt "smärtgränsen" är nådd eller förträngningarna lett till förlamning. Jag har som tur är än och då endast känselbortfall i högra handens fingertoppar och domningar i händerna/armarna - det kan jag leva med frågan är hur jag ska hantera smärtan för att klara mer än några timmar åt gången utan att behöva avlasta nacke och rygg? 

Har dock med mig annat positivt från dagen - ett intressant möte med en framgångsrik och duktig fotograf som jag lovat hjälpa ta fram en DVD för bildvisning. Ingen tidspress - jag gör det helt efter mina egna förutsättningar , jag kommer lära mig väldigt mycket samtidigt som jag får ta del av oerhört vackra bilder från så gott som alla delar av vår värld. En utmaning samtidigt som jag känner mig hedrad över att få förtroendet och min förhoppning är att jag ska kunna åstadkomma något som kan bli användbart!

Här en länk till fotograf Jan Fleischmanns sida på nätet - kan också varmt rekommendera Jans böcker som present. http://www.janwildlifephoto.com/news_1.html
 

P.S Blanda inte ihop det här med den galna "Lovis-paraden" med bilder av dålig kvalitet ihopkastade på fem minuter som jag hade i mitt förra inlägg - det här är något helt annat men jag lovar att också se till att få bättre bilder på "SötLovisen" och göra en seriös bildserie även på det lilla yrvädret!

Med förhoppning om en God Natt är det dags för lite smärtstillande och göra ett försök att få sova några timmar :)


Kommentarer
Postat av: Tessa

Men huvva vad hemskt med värken.. min låtsatspappa har opererat diskbråck 2ggr och han är fortfarande inte bra så nu har de föreslagit steloperation men han vill inte - ännu! Det är ju så mycket som har med nacke och rygg att göra,sådant som man inte tänker på i bland som blir "fel". KUL med fotografen som du ska hjälpa :) och vadå "slarvet" med Lovis? det är ju motivet som gör hela den bildserien :-D

2010-11-25 @ 21:18:23
URL: http://tesza.bloggspace.se
Postat av: angelzhu

Men huvva vad hemskt med värken.. min låtsatspappa har opererat diskbråck 2ggr och han är fortfarande inte bra så nu har de föreslagit steloperation men han vill inte - ännu!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback